Omnichannel – mere salg, mindre administration

Med manglende mulighed for kvalificeret personale, er Omnichannel vejen frem for at kunne få en fornuftig dagligdag til at fungere.

Der er ingen tvivl om, at Omnichannel er kommet for at blive, men hvad er Omnichannel og hvordan kan det hjælpe dig?

Hvad er Omnichannel?

Du har måske hørt om Omnichannel systemer og er ikke klar over hvad udtrykket dækker over og hvorfor det er livsnødvendigt for den moderne butiksdrift.

Omnichannel er i realiteten ideen om, at data fås fra ét sted og alle de forskellige funktioner du har i butikken trækker deres data herfra.

Et godt eksempel er, at du importerer alle varedata fra dine leverandører til dit lagersystem, og herfra fødes butikssystemet, webshoppen samt dine varelabels. Endvidere kan du også indlæse fakturaer direkte i dit lagersystem.

Brug dine medarbejder til at skabe salg – ikke administration

Denne lille omstilling vil give dig store tidsbesparelser i oprettelse af varer, da du ikke længere skal bruge medarbejderressourcer til disse opgaver. Dine medarbejdere kan i stedet bruge deres tid på salg og service i butikken.

Der er også en tidsbesparelse forbundet med at opdatere dine varer ved prisændringer og udskrivning af nye prismærker. Her får du også den fordel, at der hele tiden laves en mikro-status på de varer der er prisændringer på. Systemet udskriver nemlig labels ud fra lagersystemet, så er der labels tilovers betyder det, at der mangler varer.

Mange muligheder og øget sikkerhed

Der er også andre fordele ved Omnichanne. F.eks. kan du opsætte kameraer med mulighed for at spore manglende varer og der kan laves multi scanning af labels til brug for status (RFID).

Du kan også nemt lave en daglig status, således at du kan konstatere om der mangler varer. Det fungerer ved, at systemet laver en mankoliste og du så logger på kamerasystemet og ser hvornår den enkelte vare har flyttet sig sidst. Kameraerne vil så afsløre hvad der er sket og man kan gemme optagelserne som bevis på evt. tyveri.

Et skridt ad gangen

Der er ingen tvivl om, at Omnichannel vil kunne frigøre administrative ressourcer og dermed bidrage til mere salg og bedre service i din butik.

Men måske det lyder lidt overvældende med Omnichannel?

Bare rolig. Omnichannel er ikke alt eller intet, men lidt af gangen.

Det er vigtigt at du får alle aspekter med, så du ikke havner i en situation hvor du ikke kan overskue din butik. Små succeser er oftest de største i det lange løb.

En måde at starte op på

  • Integrer dit butikssystem til dit økonomisystem således at du får dagens salg konteret automatisk og lagt direkte i en kassekladde. På den måde sparer du penge på “ bogføringsassistance” og tid hvis de er dig selv der bogfører
  • Få integreret lagersystemet til “leverandør databasen”. Således vil du få oprettet alle dine varer automatisk.
  • Få leverandørerne til at lave fakturaer i indlæsnigsformat (CSV / TxT). Hermed får du dine indkøb læst ind i lagersystemet. Dette vil også nedsætte fejlprocenten markant.
  • Integrer til din webshop med varer og lagertal. Dette vil sikre dig en optimal webshop og dit lager er korrekt i både webshop og butik.
  • Indfør en integreret kundeklub i både butik og i webshoppen. Du kan inspirere og aktivere dine kunder til, at komme til specielle arrangenenter i butikken og du kan give VIP kunderne fordele, som f.eks at handle før alle andre ved udsalgsevents mm.

Kontakt

Heini Frederiksen

+45 93 93 67 07 eller heini@no1retail.net

 

Kontakt os her

Adresse

No.1 Retail ApS
Hejreskovvej 8
3490 Kvistgård
CVR: 40309721