Fra januar 2024 blev en ny lov om kasseapparater gældende, og det har betydning for en bred vifte af virksomheder i fire forskellige brancher. Formålet med loven er at hæmme sort arbejde. 

Her på siden har vi samlet alt, hvad du bør vide om den nye kassesystemslov inkl. de nye krav til kasseapparater. 

Hvilke brancher omfatter de nye krav?

Det drejer sig om fire forskellige brancher, som er underlagt at følge de nye lovkrav fra SKAT i forhold til kasseapparater:

  • Kiosker og købmænd
  • Pizzeriaer, isbutikker og grillbarer
  • Restauranter og caféer
  • Diskoteker og værtshuse

Ifølge Skattestyrelsen er de nye lovkrav et resultat af en række analyser, som kortlægger, at disse brancher har et større antal fejl i registrering af salg. 

Hvordan lyder de nye krav til kassesystemer?

Det nye lovkrav, som var gældende fra januar 2024, går helt grundlæggende ud på, at det er blevet lovpligtigt for de nævnte brancher at benytte et digitalt kasseapparat ved en årlig omsætning på mere end 50.000 kr, men under 10 mio. kr. Det omfatter omtrent 12.500 virksomheder. Hvis virksomheden ikke følger kravet, kan det give en bøde på 10.000 kr. 

Et digitalt kasseapparat medfører, at alle data angående salg lagres i en digital database. På den måde kan salgsinformationer nemt og hurtigt findes frem, når der er behov for det. Det gør det nemmere for Skattestyrelsen at kontrollere, om der benyttes sort arbejde eller snydes med moms og skat. Samtidig bliver det nemmere at holde styr på forretningen og følge med i løbende salg og rapporter for dig som forretningsejer. 

Hvad er et digitalt kasseapparat og hvilke funktioner skal det have?

Som forretningsejer er det dit eget ansvar, at du anskaffer et kasseapparat, som lever op til de nye krav fra Skattestyrelsen. Vi har samlet rækken af funktioner, som dit kasseapparat skal have:

  1. Elektronisk registrering af salgsdata og transaktioner

Det digitale kasseapparat skal være i stand til at gemme salgsdata og transaktioner elektronisk, så det er nemt at finde frem ved behov. 

  1. Medarbejdere skal have login

Kasseapparatet skal have låste brugere, som skal logge ind med en personlig kode. 

  1. Udskriv kvitteringer og fakturaer

Det er et krav, at du skal have en bonprinter kobler til kasseapparatet, så kvitteringen automatisk bliver printet ved et enkelt klik. Det betyder, at det ikke længere er lovligt at skrive kvitteringer i hånden. 

  1. Integreret betalingsterminal

Alle betalingsmidler skal kobles til kassesystemet, så de automatisk lagres i kassesystemet. Beløbet må altså ikke indtastes manuelt på selve terminalen. 

  1. Daglig opdatering af bogføring og kasseafstemning

Ved flere daglige salg, skal der laves kasseafstemning samme dag. Det gør du ved at kontrollere, at det, der ligger i kassen, stemmer med salget, som er registreret på dit kasseapparat. 

No. 1 Retail lever op til kravene fra Skattestyrelsen

Mangler du en kasseløsning, der lever op til de nye krav fra Skattestyrelsen? Så kan No. 1 Retail hjælpe dig. Vores systemer samler alt i én kasseløsning, og vi er helt sikre på, at vi har et system, som ikke kun lever op til den nye lovgivning, men også matcher dine krav.